PSX-sense: Guilty Gear Xrd Sign komt volgende maand naar PS3 en PS4

Menig gamer baalt ervan dat er zat games in Japan verschijnen die nooit het Europese continent aandoen. Een franchise die (daar) heel populair is, maar waarvan het nieuwe deel al een poosje alleen in Japan en Amerika te verkrijgen is, komt dan eindelijk ook naar Europa toe. Namelijk de allernieuwste Guilty Gear met de naam: Guilty Gear Xrd ~Sign~. Om precies te zijn, op 3 juni verschijnt de game in de PlayStation Store.

Guilty Gear Xrd ~Sign~ speelt zich af in de nabije toekomst waar technologie en magie doorslaggevend zullen zijn in een gevecht. Deze beat ‘m up zal garant staan voor supersnelle, maar zeer harde actie. Een oorlog heeft de wereld zoals wij die kennen doen veranderen. In de schaduw van een nieuwe dreigende oorlog vecht jij op het heetst van de strijd om bijzondere krachten vrij te spelen, zoals onoverwinnelijkheid. Iets wat best goed van pas komt in een atmosfeer waarin dood en verderf elkaar in rap tempo opvolgen.

psx-sense: Guilty gear

De game is ontwikkeld door Arc System Works, die we nog kennen van hun BlazBlue games en recenter nog; Persona 4. Het bedrijf werd echter groot met de Guilty Gear games en keert nu terug naar hun ‘roots’ met deze nieuwe game.

Een van de ontwikkelaars van Arc System Works zegt het volgende:

“The gameplay is informed by years of work at the top of our industry, and the visuals are provided by a heavily-customized Unreal 3 engine that merges sprite techniques with 3D animation for the best of both worlds. No other game looks as good, runs as smooth, or plays as well.”

Dat belooft wat voor de fans van de serie of nieuwelingen die een potje willen gaan knokken in deze game.