De laatste keer dat er een FlatOut game uitkwam voor een Sony console is al bijna tien jaar geleden, in 2006 welteverstaan. De laatste keer dat een game met de FlatOut titel een goede score behaalde, was toen FlatOut: Ultimate Carnage op de markt verscheen, maar deze kwam alleen uit voor de Xbox 360 en PC. In de tussentijd is de ontwikkelaar die de game zo succesvol maakte, Bugbear Entertainment, niet meer werkzaam aan de franchise en dat was te merken aan de diep trieste score die het laatste deel in de franchise opgespeld kreeg.

Je zou denken dat uitgevers vanaf zo’n moment de franchise in de koelkast zetten en er niet meer naar omkijken. Toch heeft ontwikkelaar Strategy First een strategie op het oog om deze naam weer nieuw leven in te blazen. Zo gezegd, zo gedaan en dat betekent dat we een nieuwe FlatOut mogen verwachten in 2016. Een ‘miljoenen-project‘, aldus Strategy First.

“FlatOut is our most important franchise. There is a strong vocal community that have numerous constructive ideas and suggestions on what they would like to experience in an all new FlatOut. We would like to invite anyone who is a fan of FlatOut to be part of the process. We are excited about our partnership with Kylotonn Entertainment.”

Er zijn tegenwoordig veel te weinig games te vinden in de ‘demolition-derby’ stijl, dus wij hopen dat Kylotonn Entertainment in de voetsporen van Bugbear weet te treden.