Hideo Kojima is een meester in het verstoppen van geheimen vlak voor je neus. Dat hebben zijn creatieve teasers de afgelopen jaren wel bewezen en daarnaast zitten z’n games ook vol met easter-eggs. Er is nu een nieuwe ontdekt in Metal Gear Solid V: Ground Zeroes en die is best wel bijzonder.

Deze easter-egg, waar je het nodige aan handelingen voor moet doen, lijkt namelijk te hinten naar de beĂ«indiging van de samenwerking tussen Kojima Productions en Konami. In de bovenstaande video zie je Snake in de Deja Vu missie namelijk allerlei logo’s van Metal Gear Solid games opzoeken.

Bizar hierbij is dat alle logo’s van de delen die van de hand van Kojima zijn, verdwijnen zodra hij zijn licht erop doet schijnen. De logo’s van delen die niet door hem gemaakt zijn, die blijven echter gewoon staan. Daarbij wordt er nog de volgende opmerking gemaakt: “You might be able to erase the marking, but the memories will never disappear.”.

Dat doet bizar veel denken aan de situatie waarbij Konami de naam van Kojima schrapte van hoesjes, posters en meer. De game kwam begin vorig jaar uit en dat betekent dus dat Kojima toen al op de hoogte was van de situatie die zou gaan ontstaan en dat is zowel bizar als griezelig. Tevens doet dat suggereren dat het al veel langer niet botert tussen hem en de uitgever.