http://playsense.nl/images/file/img_55e835045858b.jpg

Sony heeft nog erg lang ondersteuning geboden voor de PS3 en doet dat nog steeds in minimale vorm. Sommigen durven zelfs te beweren dat Sony dit misschien wel iets te lang heeft gedaan. Zo kwam Gran Turismo 6, een titel van formaat mogen we wel zeggen, nog uit op de PS3 toen de PS4 al verkrijgbaar was. Toen heerste er al enige ergernis alsook de vraag waarom Polyphony Digital de game niet gewoon naar de PS4 bracht.

Ondersteuning voor de PS3 is fijn, maar een titel als GT6 had gewoon moeten schitteren op de PS4. Het uitbrengen van de game op de PS3 aan het einde van de levenscyclus van de console heeft dan ook een negatieve impact gehad op de verkoopaantallen. Statistisch gezien verkoopt een volwaardige GT-game zo’n 10 miljoen exemplaren, maar GT6 daarentegen komt niet eens in de buurt.

In totaal wist Gran Turismo 6 2.37 miljoen exemplaren te verkopen, wat historisch laag is. Ter vergelijking, de gehele franchise heeft tot op de dag van vandaag 72.6 miljoen games verkocht. Gran Turismo 7 op de PS4 zou de cijfers ongetwijfeld weer gelijk trekken, maar de fout om een GT-game zo laat in de levenscyclus van een console uit te brengen maakt men vast niet nog een keer.