http://playsense.nl/images/file/img_5628bb2bdd24e.jpg

NBA 2K16 van 2K Games is al jaren heer en meester als het gaat om basketbalgames. De game was de best verkochte game in de Verenigde Staten tijdens de maand september en het versloeg zelfs Madden en Metal Gear Solid V. EA ziet dit natuurlijk ook en wil maar al te graag meeliften op dit enorme succes. Vroeger had men met NBA Live ook behoorlijk wat succes, maar na de paar laatste slechte games, is dit flink ingezakt.

NBA Live was zelfs zo slecht, dat EA een aantal jaren gestopt is met het maken van de games. Toen probeerde men het opnieuw met NBA Live 14, welke ook slecht was, toen met NBA Live 15…. ook slecht en nu proberen ze het dit jaar weer met NBA Live 16 (review volgt binnenkort). Het vertrouwen van de gamer lijkt alleen als sneeuw voor de zon verdwenen te zijn, de game verkocht in de maand van release namelijk slechts 8000 keer in heel de Verenigde Staten. Om dit in perspectief te zetten, NBA 2K16 verkocht er meer dan een miljoen.

Online is NBA Live 16 dan ook net zo stil als een afgelegen Gronings dorpje, met vaak niet meer dan 120 mensen online. EA zal het ongetwijfeld weer snel op gaan geven met NBA Live en als ze een beetje slim zijn focussen ze zich gewoon weer op de NBA Jam en NBA Street titels, die het wel goed kunnen gaan doen. Want met minder dan 1% marktaandeel in basketbal games, was de ontwikkeling vermoedelijk vele malen duurder dan de opbrengst.