Deze zondagochtend zijn er ongetwijfeld nog behoorlijk wat mensen aan het bijkomen. Hetzij naar aanleiding van een gezellige Sinterklaasavond met vrienden of familie, na een avond stappen of naar aanleiding van de PlayStation Experience keynote, welke gisteravond werd gehouden. Omdat we de zondagochtend hier nu al een tijd lang invullen met een verse Jouw mening, doen we dat nu weer en ditmaal gaat het dus over de PlayStation Experience keynote. Deze show begon spetterend, maar het niveau zakte – wat aankondigingen betreft – daarna toch wel enigszins naar beneden. Vandaar dat de stelling voor deze week luidt: ‘De PlayStation Experience keynote viel tegen’.

De show begon, zoals gezegd, dus nog hoopvol en ook best wel spectaculair. Shawn Layden kwam namens Sony Amerika het podium op gekleed in een T-shirt van Crash Bandicoot en dat deed de harten van fans ongetwijfeld sneller kloppen. Een hoopvol moment dat eigenlijk direct overging in een teleurstelling. Een aankondiging omtrent een (nieuw) Crash Bandicoot deel bleef helaas uit, terwijl dit absoluut een hoogtepunt geweest zou zijn. Toch ging Sony daarna gelijk goed door met een video van Uncharted 4: A Thief’s End, die behoorlijk grandioos oogde.

Positieve uitschieters waren verder de nieuwe beelden die we te zien kregen van de PS4-remake van Final Fantasy VII, alsook de onthulling van de PS4-exclusive Nioh. Verder kregen we onder andere nog mooie nieuwe beelden van de Ratchet & Clank PS4-remake te zien en we kregen tevens te horen dat Yakuza Zero: The Place of Oath eindelijk naar het Westen zal komen, hoewel SEGA Europa vervolgens weer niets wilde bevestigen. Daar tegenover stond echter de vrij teleurstellende demo die van PlayStation VR werd gegeven. Tevens konden de VR-games die langskwamen die teleurstelling niet wegnemen; we hadden liever meer informatie gehad over de aanschafprijs en/of een definitieve releasedatum.

Uiteindelijk was het ook jammer dat bijvoorbeeld een game als The Last Guardian helemaal niet voorbij kwam. Als Sony die voor het einde achter de hand had gehouden, dan was de hele zaal ongetwijfeld weer uit z’n dak gegaan. Of wat te denken van bijvoorbeeld een nieuwe God of War aankondiging? Er valt verder nog genoeg te zeggen over deze show en we hebben tevens een aantal onderwerpen onbenoemd gelaten.

Wij zijn nu echter benieuwd naar wat jullie mening is over deze PlayStation Experience keynote. Vond je de show tegenvallen, was het precies wat je ervan verwacht had of ben je zeer positief gestemd over hetgeen er allemaal voorbij is gekomen? Laat ons daarom je mening over dit evenement weten en drop die vooral in een reactie onder dit artikel. Zo kunnen we er weer met z’n allen een gezellige discussie van maken.