Ook lichtelijk teleurgesteld met de belachelijke timer en het grote gelimiteerde skate gebied in de onlangs verschenen Skate 3 demo? Niet getreurd, PS3-Sense heeft namelijk een tip voor jullie welke er voor zorgt dat je het gebied en de tijds limiet van de Skate 3 demo kunt omzeilen.

Belangrijk is dat de timer van de demo precies op twee seconden staat. Wanneer je nog twee minuten over hebt tijdens de demo, verschijnt boven in beeld de timer. Staat deze nog op slechts twee seconden, druk dan meteen de start knop op je PlayStation 3 in.

Ga nu naar ‘Online Challenge Map’, klik dan op ‘Own the Lot’ en kies voor ‘Private Game’. Er verschijnt nu een laad scherm, druk dan meteen op je PS button op je controller. Je zult merken dat het filmpje sneller gaat, en wanneer Coach Frank begint te praten kun je de PS button weer indrukken om terug te gaan. Er zal nu de optie ‘Restart Demo’ staan. Maak hier gebruik van en je zult zien dat de demo niet opnieuw opstart, maar dat je gewoon op dezelfde plek staat als voor dat de demo eindigde, en de teller geeft opnieuw 20 minuten speeltijd aan.

Buiten het feit dat je de teller omzeilt hebt kun je nu ook overal in de demo naartoe, je krijgt nog kort het bericht dat je het demo gebied verlaat, maar als je door skate verdwijnt deze mededeling. Je kunt redelijk wat nieuwe gebieden bezoeken nu, maar als je te ver gaat bestaat de mogelijkheid dat je door de grond zakt, iets wat waarschijnlijk door de ontwikkelaars in de demo is gestopt om niet te ver te kunnen ontsnappen mits iemand een foutje zoals deze in de demo ontdekt.

Staat je teller weer op twee seconden, herhaal dan de stappen en de demo start alweer overnieuw!