Eerder schreven we al over de processor unit van PlayStation VR, waarbij we aangaven dat het externe kastje net iets kleiner zou zijn dan de Nintendo Wii. Via Digital Foundry zijn er nu nog meer technische details verschenen en zo weten we dus welke aansluitingen er op dit kastje aanwezig zijn en wat de definitieve afmeting is.

De totale afmeting is 140x140x35 millimeter. Ter vergelijking, de Nintendo Wii is 215x157x44 millimeter. Het kastje is dus klein en in feite functioneert het deels als een doorgeefsysteem, want je zult de HDMI kabel die vanuit je PS4 op de TV is aangesloten eerst op dit kastje moeten aansluiten. Vervolgens lus je deze door naar de TV.

De reden hiervoor is dat mensen dan op de TV mee kunnen kijken met wat je beleeft en tevens loopt er vanuit de processor unit nog een kabel naar de PlayStation VR bril om daar de beelden te vertonen. Doordat er extra rekenkracht nodig is om alles op 120Hz te vertonen is dit kastje nodig en dus zal de bril bedraad zijn.

Bovenaan dit bericht zie je nog de achterkant van het kastje, deze bevat poorten voor HDMI in, HDMI uit, micro USB en de stroomadapter aansluiting. Aan de achterkant zit ook nog een ventilator met een doorsnee van 25 millimeter, waarvan verwacht mag worden dat je die niet zult horen.