Mafia 3 werd op de Gamescom van 2015 officieel aangekondigd en destijds werd aangegeven dat de game in 2016 zou gaan verschijnen. Automatisch ging iedereen er vanuit dat dit een titel voor het najaar zou zijn, maar nu blijkt dat de game misschien al eerder uitkomt.

Verschillende retailers, waaronder Amazon, Best Buy en GameStop hebben de game een releasedatum gegeven van 26 april later dit jaar. Een aanzienlijk vroegere datum dan verwacht dus. Naar aanleiding van deze releasedatum zocht IGN contact met 2K Games die als antwoord gaf dat de game in het fiscale jaar 2017 moet verschijnen.

Het fiscale jaar 2017 loopt van 1 april 2016 tot en met 31 maart 2017, dus echt heel veel duidelijker is het nog niet. 2K Games gaf hierbij overigens aan dat het gebruikelijk is dat retailers een placeholder datum bij titels plaatsen.

“No official release date has been announced at this time. It is common practice for retailers to list placeholder dates before an official release date has been announced,”

Een placeholder is goed mogelijk, maar desalniettemin is het opvallend dat drie verschillende retailers allemaal op hetzelfde moment de datum van 26 april aanhouden.