Nintendo werkt momenteel hard aan een nieuwe console, die de codenaam NX zou hebben. Er is nog erg weinig bekend over deze console op wat geruchten na. Het enige wat we nu dan ook kunnen doen is speculeren hoe Nintendo’s nieuwe console zal worden. Verwacht wordt dat Nintendo de NX gaat onthullen op de E3 2016.

Voorlopig moeten we het doen met een nieuw gerucht dat meldt dat de NX andere apparaten van derden zal gaan ondersteunen, waaronder dus de PlayStation 4. Naast de PlayStation 4 zou de NX ook samen kunnen werken met je PC, smartphone, tablet en Xbox One.

David Gibson (analist) twitterde eerder al dat de Nintendo NX op een nog onbekende manier wellicht samen zou werken met andere apparaten. Ook verscheen er nog een survey van GfK, waarin werd gesproken over mogelijke features van de Nintendo NX. Je kunt dan denken aan 4K video, 60 frames per seconde en gameplay op 60FPS met een resolutie van 900p. Over een feature waarbij de PS4 gebruikt kan worden werd echter niet gesproken.

Eerdere berichten van Gibson worden nu herhaalt door Takashi Mochizuki, een Wall Street Journal journalist die min of meer met hetzelfde bericht komt. Het is afwachten in hoeverre de geruchten accuraat zijn, maar het klinkt vooralsnog erg interessant als Nintendo inderdaad de intentie heeft de NX samen te laten werken met andere apparaten.