Street Fighter is een franchise dat altijd meer om de gameplay heeft gedraaid dan een mooi diepgaand verhaal. Daar gaat met Street Fighter V echter verandering in komen, want Capcom heeft aangekondigd dat de game over een heus singleplayer verhaal beschikt.

Deze singleplayer bestaat uit twee belangrijke componenten en dat zijn de personage verhalen en de ‘cinematic story expansion’, waarvan je hierboven een trailer kunt bekijken. Capcom kiest voor deze aanpak omdat er veel spelers nieuw tot de franchise zijn en op deze manier kunnen nieuwkomers bekend raken met het universum.

Elk personage heeft een eigen verhaallijn dat achtergrondinformatie verschaft over het hoe en waarom deze persoon in de game aanwezig is. Tevens stipt dit de relaties tussen de personages onderling aan.

De cinematic story expansion is daadwerkelijk een expansie, want dit is een uitbreiding die middels een gratis update in juni aan de game zal worden toegevoegd. Dit verhaal speelt zich af tussen Street Fighter III en Street Fighter IV.

Tot slot kunnen we nog melden dat er nog een laatste beta gehouden zal worden. Deze zal op 30 januari om 09.01 uur beginnen en duren tot en met 1 februari 04.00 uur ’s nachts. Toegang tot de beta kun je verkrijgen door de game te reserveren.