Recent maakte Ubisoft bekend dat Assassin’s Creed 2016 over zal slaan om in 2017 weer terug te keren met een volwaardig nieuw deel. Dit nieuwe deel zou een ander licht op de franchise moeten schijnen doordat men het vanuit een ander perspectief zal benaderen. Dat jaartje er tussenuit is geen gek idee, want een frisse wind kan de franchise wel gebruiken.

Het ziet er nu echter naar uit dat Assassin’s Creed in z’n geheel van de jaarlijkse releases is afgestapt, want in een interview met GamesIndustry.biz vertelde Ubisoft CEO Yves Guillemot dat het doel is om niet elk jaar met een nieuw deel te komen, maar meer op regelmatige basis.

“The goal is not to automatically come back to an annual cycle, but to come back on a regular basis. We can’t say every year.”

In aanvulling hierop gaf hij aan dat Ubisoft zich meer gaat richten op games waarin de multiplayer een grote rol speelt. Als voorbeeld haalde hij hier Rainbow Six: Siege en The Division aan. Of dat ook betekent dat de multiplayer een grotere rol gaat spelen in komende Assassin’s Creed delen, dat is vooralsnog afwachten.