Bethesda Game Studios is een ontwikkelaar die we onder andere kennen van series als The Elder Scrolls en Fallout. Momenteel werkt de studio hard aan DLC pakketten voor Fallout 4, die eerder deze week uit de doeken werden gedaan. Een logische vraag is dan natuurlijk; wat zijn de toekomstplannen van Bethesda?

Deze vraag werd tijdens DICE 2016 in Las Vegas gesteld aan Todd Howard van Bethesda. Howard vertelde dat het afronden van de DLC voor Fallout 4 op dit moment de hoogste prioriteit heeft voor de studio. Wat we daarna precies van Bethesda kunnen verwachten is onduidelijk, maar Howard onthulde dat er drie grote projecten in de maak zijn. Hij kon al wel prijsgeven dat deze nieuwe games erg verschillen van wat Bethesda in het verleden al heeft gedaan.

We actually have three kinda longer-term projects we’re doing that are all — we’ll talk about them at a much future date, but they’re different than anything we’ve done before, while also being a Bethesda-style game, big and crazy — in many ways different than things we’ve done before.

Dit is het enige dat Howard los kon laten over de nieuwe games, maar het is in ieder geval interessant om te zien dat Bethesda al drie geheel nieuwe projecten in de maak heeft. Het klinkt namelijk allemaal erg ambitieus. Wij kunnen niet wachten tot we er meer over te weten komen en wanneer dit het geval is lees je het uiteraard op PSX-Sense.