Via het PlayStation Blog hebben verschillende onafhankelijke ontwikkelaars ofwel indies weer de nodige nieuwe games aangekondigd. Zoals we wel vaker doen hebben we ook vandaag weer een compleet overzicht voor je van alle recent aangekondigde titels. Dat vanzelfsprekend met de eerste details en eventuele beelden.

101 Ways to Die


Vision Games Publishing werkt aan 101 Ways to Die dat een op physics gebaseerde puzzelgame is. De titel zit vol gore en duistere humor, waardoor het omschreven mag worden als een ‘omgekeerde Lemmings’.

Je neemt de rol aan van een laboratorium assistent die een gestoorde professor bijstaat die bezig is met een boek waarin 101 manieren om dood te gaan centraal staat. Naarmate het einde van het werk in zicht komt doet er zich een explosie voor, waardoor het laboratorium bijna in z’n geheel gesloopt wordt.

Het is aan jou om de professor bij te staan bij het opnieuw maken van zijn boek en daarvoor zal je 50 levels moeten doorlopen. Tijdens je tocht krijg je te maken met allerlei gevaren en vijanden, waarvan je in de bovenstaande trailer een demonstratie ziet.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: Nog niet bekend.
Platformen: PlayStation 4.

Neverending Nightmares


Neverending Nightmares is zoals de titel al doet vermoeden een game die in het horror genre thuishoort. De ontwikkelaar van de game heeft zijn eigen ervaring met dwangstoornissen en depressies proberen te vertalen naar een game die de duistere gevoelens goed moet overbrengen. Dat levert een interactieve ervaring op, want men spreekt liever daarover dan van een game.

In Neverending Nightmares neem je de rol aan Thomas, een jongeman met astma die op een dag ontwaakt uit een vreselijke nachtmerrie. Naarmate je verder komt in de game zal Thomas zich realiseren dat hij vast zit in een reeks van nachtmerries, waarbij de een na de ander steeds erger wordt. Jouw doel? Je verstoppen en ontsnappen aan de angstaanjagende verschijningen om zo weer te ontwaken in de normale wereld.

Tijdens je avontuur krijg je een uniek verhaal voorgeschoteld dat zich zal ontwikkelen aan de hand van de route die je kiest, zodat het einde voor elke speler anders zal zijn. Er is geen overkoepelend verhaal, waardoor de ervaring op zichzelf ook bij eenieder anders zal zijn.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: Tweede kwartaal 2016.
Plaformen: PlayStation 4 & PlayStation Vita.

Square Heroes


Square Heroes is een twin stick shooter met een focus op de multiplayer. Deze game is de opvolger op Square Off, een alien-survival-shooter die in 2009 uitkwam. In een ver verleden was het menselijke ras bijna in z’n geheel uitgeroeid door aliens. Een gekke professor heeft het echter voor elkaar gekregen om het DNA van de aliens te mengen met dat van zichzelf om daarmee helden te ontwikkelen, de Square Avengers.

Jij neemt de rol van zo’n personage aan en hiermee zul je allerlei aliens naar het hiernamaals kunnen knallen. Dat is in je eentje leuk, maar doordat de focus op de multiplayer ligt zal het vooral erg vermakelijk zijn als je online of offline op de bank samen met je vrienden er lekker op los kan knallen. Check vooral de trailer hierboven, die vertelt genoeg over de gameplay.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: 1 maart 2016.
Platformen: PlayStation 4.

Trillion: God of Destruction


In Trillion: God of Destruction neem je het op tegen Trillion, een demon die de hele onderwereld naar de ‘verdoemenis’ wil helpen en met zijn kracht en capaciteit gaat dat gemakkelijk lukken. Trillion beschikt namelijk over een triljoen HP, waardoor hij dus uitzonderlijk moeilijk is om te verslaan.

Je krijgt zes overlords om hem te verslaan en dan zal je alsnog een hele kluif aan Trillion hebben. De game legt de nadruk in het trainen van je overlords om het uiteindelijk tegen Trillion op te nemen. De game hoort in het RPG genre thuis, maar tegelijkertijd kent het veel strategie elementen.

Je zult vooral veel aan het voorbereiden zijn door de trainingen uit te voeren, want alleen door je overlords op te levelen maak je enige kans. Ongelimiteerde tijd heb je niet, aangezien Trillion van dag tot dag de wereld verder sloopt. Zo nu en dan slaapt hij en dat is het moment waarop jij aan de slag kan om je voor te bereiden op het grote gevecht.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: 1 april.
Platformen: PlayStation Vita.

McDroid


McDroid is een mix van actie met tower defense en in de game neem jij de rol aan van een kleine robot die luistert naar de naam McDroid. Hij crasht en komt terecht op een planeet vol met aliens die niet al te vriendelijk zijn. Om je schip te repareren en de planeet te redden, zal je de aliens een lesje moeten leren op een dodelijke manier.

Om dat te bewerkstelligen zul je een basis moeten bouwen, resources moeten zoeken en allerlei wapens moeten verzamelen om daarmee de aliens van je af te slaan. Elk level is zo opgezet dat het aanvoelt als een arena die je kan onderzoeken. Zo kan je je basis verder uitbouwen en zorgen dat je het einde bereikt terwijl je ondertussen het gevecht met de aliens aangaat.

McDroid beschikt over een singleplayer die je een campagne voorschotelt met een verhaal. Daarnaast kan je het in de survival levels opnemen tegen een eindeloze reeks van aliens.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: 1 maart.
Platformen: PlayStation 4.

Risk of Rain


Risk of Rain speelt zich in de nabije toekomst af waarbij ruimtereizen meer regel dan uitzondering zijn. Het heelal is veel beter toegankelijk en daardoor gaan er continu overal ruimtetreinen naartoe. Er is echter een trein met daarin een speciale lading, maar door allerlei omstandigheden raakt deze van ‘spoor’ en komt het op een mysterieuze planeet uit, met slechts één iemand die het overleeft.

De game laat zich het beste omschrijven als een actie platformer met roguelike elementen. Zo zul je opnieuw moeten beginnen als je eenmaal de dood vindt. Dat kan je natuurlijk voorkomen, maar daarvoor zal je allerlei vijanden en bazen van je af moeten houden door op ze te schieten. De game is zowel in je eentje als met vier man in coΓΆp speelbaar en het zal tevens mogelijk zijn om tegen PS Vita spelers te spelen en vice versa dankzij de Cross-play feature.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: Nog niet bekend.
Platformen: PlayStation 4 & PlayStation Vita.