Ontwikkelaar Paranoid Productions heeft in samenwerking met Richard Rouse III (onder andere bekend van The Suffering) een gloednieuwe game aangekondigd. Het gaat hier om The Church in the Darkness, een verhaalgedreven actiegame. Hierboven kan je de eerste teaser trailer bekijken.

The Church in the Darkness speelt zich af in een religieuze cult in 1970. De radicale Isaac & Rebecca Walker worden achterna gezeten door de regering van de Verenigde Staten en vrezen dus voor hun veiligheid. Daarom vertrekken ze naar de Zuid-Amerikaanse jungle, om daar een socialistische utopie te beginnen. De familie van de twee is echter bezorgd en heeft geen idee wat er zich eigenlijk afspeelt in die jungle.

In de game speel jij Vic, die deze vreemde plek moet onderzoeken om te kijken hoe het gaat met Alex, de zoon van jouw zus. De game wordt gespeeld vanuit een top-down perspectief en je kan het spelen zoals je wil. Je kan proberen om ongezien het dorp te infiltreren, of er juist voor kiezen om iedereen die je tegenkomt om te leggen. De game heeft een hoge replaywaarde, want elke keer dat je ‘Freedom Town’ bezoekt zal het er anders zijn.

The Church in the Darkness zal verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. De game moet ergens in 2017 uitkomen.