Recent maakte Activision al duidelijk dat Infinity Ward het nieuwe Call of Duty deel zal verzorgen dat eind dit jaar in de winkels moet liggen. Daarmee houdt men de traditie aan om jaarlijks een nieuw deel uit te brengen, maar betreffende de onthulling zal het net even wat anders gaan.

Normaal gesproken krijgen we in de loop van mei de eerste (gameplay) beelden te zien en gaan de eerste previews online, maar ditmaal zullen we er mogelijk iets langer op moeten wachten. Dat maken we althans op uit een bericht op het Activision Blog alwaar de uitgever aangeeft dat ze gameplay van de game zullen laten zien op de E3 in Los Angeles.

“In June, we’re going to be at E3 showcasing gameplay from Infinity Ward’s ambitious new game. We’re looking forward to sharing exciting new details about the next great Call of Duty game in partnership with our friends at PlayStation. We’re proud to be participating in this premier video game event, but won’t have an Activision booth on the show floor.”

Ze zullen de beelden in samenwerking met Sony gaan laten zien en daarmee achten we de kans groot dat dit tijdens de Sony E3 persconferentie is. Tegelijkertijd bevestigt dit ook dat de deal rondom Call of Duty tussen Activision en Sony ook volgend jaar nog zal gelden. Voor de consument betekent dat we ook dan weer 30 dagen exclusief met de DLC aan de slag kunnen, mits men hun traditionele patroon aanhoudt.