http://www.psx-sense.nl/images/file/img_56d83560170ed.jpg

De PlayStation 4 is een hit in Australië, de gamers down-under kiezen massaal voor de PS4. Zo meldt de NPD Group van Australië dat de PS4 records breekt en in 2015 goed was voor 59% van alle huidige-generatie console verkopen, games en accessoires. De PlayStation 4 laat de Xbox One ver achter zich, want er werden gemiddeld 84% meer games verkocht voor de PS4 dan voor de Xbox One.

Sony heeft al heel wat territoria voor zich weten te winnen en zijn sowieso in Azië de baas met de PlayStation 4. Hetzelfde geldt ook voor Europa. Sony Computer Entertainment Australië noemt Bloodborne, The Order: 1886 en Uncharted: The Nathan Drake Collection als de ’top-performers’ in het land.

Eerder heeft Sony ook al laten weten de best verkopende console te hebben in de Verenigde Staten in geheel 2015 en zelfs in de belangrijkste shopping maanden van het jaar, november en december, wist men te domineren met de PS4. De laatste bekende cijfers over de PS4 verkopen zijn 35.9 miljoen units wereldwijd, waarvan er 5.9 miljoen verkocht werden in het najaar van 2015.

Het duurt waarschijnlijk dan ook niet lang meer totdat men de 40 miljoen behaalde verkopen gaat aankondigen, het cijfer van 35.9 miljoen is immers alweer van begin januari.