Dat er een nieuwe Red Dead game in ontwikkeling is bij Rockstar Games, daar twijfelt eigenlijk niemand meer aan. Een vervolg op Red Dead Redemption is nog nooit officieel aangekondigd, maar het lijkt een logische stap, zeker gezien de vraag die ernaar is. Er zijn zo nu en dan al eens geruchten rondgegaan over een derde Red Dead game, maar de meest recente leak maakt het allemaal wel erg interessant.

Eerder deze week plaatste iemand op NeoGAF namelijk een afbeelding die de map van de nieuwe Red Dead game voor moest stellen. De afbeelding werd daar al snel verwijderd en aangezien iedereen wel een afbeelding in elkaar kan knutselen was het ook maar de vraag of het hier echt om de map van de nieuwe Red Dead ging. Toch lijkt het erop dat dit inderdaad het geval was.

TechRadar meldt namelijk dat ze van een bron, die dicht bij de ontwikkeling van de game betrokken is, een bevestiging hebben gekregen dat de map inderdaad die van de nieuwe Red Dead game is. De bron wist verder nog te vertellen dat het een vrij recente afbeelding van de map is. Ook kon de bron nog melden dat de nieuwe game zich voor Red Dead Redemption af zal spelen. Daarnaast bevindt de map van het nieuwe deel zich aan de oostkant van de spelwereld van Red Dead Redemption.

Als we naar de gelekte map kijken, dan zien we linksonder duidelijk Great Plains en Blackwater staan, welke zich in het noorden van de wereld van Red Dead Redemption bevinden. Dit zou dus overeenkomen met de informatie van de bron. Daarnaast is in Great Plains, in tegenstelling tot Red Dead Redemption, geen spoorweg te zien op de map. Dit zou er dus inderdaad op kunnen wijzen dat de nieuwe game zich voor zijn voorganger afspeelt.

Voorlopig is dit natuurlijk nog altijd een gerucht, maar als je het ons vraagt zou deze gelekte map wel eens de echte map van de nieuwe Red Dead game kunnen zijn. Laten we hopen dat Rockstar Games snel een nieuw deel in de serie aankondigt, want dat zien veel mensen wel zitten.