Er zijn weer wat nieuwe games aangekondigd deze week via het PlayStation Blog en zoals we wel vaker doen hebben we alles samengevat in één artikel. Hieronder per game wat details en toelichting evenals een trailer.

Aragami


In deze game neem je de rol aan van een ondode assassin die controle kan uitoefenen over de schaduwen. De duisternis is in deze game je grootste vriend, omdat het de bron van jouw kracht is. Deze kracht laat je toe om van de ene schaduw zo naar de andere te teleporteren en je kunt tevens nieuwe gebieden met duisternis creëren, waardoor je onzichtbaar blijft. Ook kun je een schaduw draak oproepen die je bij kan staan in gevechten en verder krijg je de mogelijkheid om wapens en vallen in niets op te laten gaan.

Je wordt als speler door het mysterieuze meisje Yamiko tot leven gewekt die jou om hulp vraagt om haar uit Kyuryu te bevrijden, een kasteel op een berg. Door dit te doen zul je geheimen over je verleden ontdekken. Tegelijkertijd neem je het op tegen Kaiho, een leger van vijanden die de mogelijkheid hebben om juist het licht te controleren. Dit zijn dus de vijanden waar jij het met je duistere krachten tegen op mag nemen.

Binnen de game zijn er twee gameplay mogelijkheden, namelijk dat je de gehele game met stealth uit kan spelen. Ook kan je als een gek tekeer gaan en alles vermoorden wat je op je pad treft. Afhankelijk van je speelstijl krijg je aparte mogelijkheden die of geweld of stealth verder uitdiepen.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: Herfst 2016.
Plaformen: PlayStation 4.

Dungeon Punks


Dungeon Punks is een side-scrolling brawler waarin de ontwikkelaar RPG elementen combineert met fighting gameplay. Dat brengt een verhaal voort waarin je veelal aan het vechten bent, maar waarachter wel meer diepgang schuilt. Je krijgt hierbij verschillende personages die allen beschikken over speciale unieke moves en zij kunnen tevens magische spells inzetten, welke uiteraard ook weer variëren per individu.

Tijdens het spelen is een ’tag-team’ van groot belang, aangezien beide helden waar je mee speelt samen kunnen werken die allerlei combo’s uit hun mouw kunnen schudden. Om dat lekker gevarieerd te maken krijg je de keuze uit zes verschillende personages die qua karakter behoorlijk uiteenlopen.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: Onbekend.
Plaformen: PlayStation 4.

140


140 is een klassieke platformer die vooral opvalt door z’n simpelheid en kleurrijke invulling. De twist in de game – wat het dus doet onderscheiden van andere titels – is dat muziek een belangrijke rol speelt. Op basis van energievolle melancholische elektrische muziek zul je obstakels moeten overwinnen. De bedoeling daarbij is om dit synchroon met het ritme van de muziek te doen.

Meer over de game kan je hier vinden.
Release: Zomer 2016.
Plaformen: PlayStation 4 & PlayStation Vita.