Need for speed krijgt morgen weer een update en via het PlayStation Blog heeft Ghost Games meer details gedeeld over wat deze update zoal bevat. Hieronder een samenvatting, zodat je een idee krijgt van wat je morgen allemaal mag verwachten.

Een belangrijke toevoeging zijn de zogenoemde ‘SpeedLists’. Dit zijn series van vijf vooraf geselecteerde evenementen waarin je het opneemt tegen een andere menselijke speler. Aan het einde van elk evenement verdien je punten voor de plek waarop je gefinisht bent. Als je alle races hebt afgewerkt worden de punten bij elkaar opgeteld en op basis daarvan zullen de beste racers in een video getoond worden.

Eenmaal dit proces afgewikkeld, dan begint het opnieuw en via het menu kan je zeer gemakkelijk en snel aan deze competitieve races meedoen. Je krijgt hierbij de keuze uit verschillende stijlen en mogelijkheden, waardoor het gevarieerd blijft. Vanzelfsprekend worden alle resultaten opgeslagen en daarmee vecht je indirect ook om een plek op de wereldranglijst.

Een andere nieuwe feature is de ‘Prestige’ modus. Per categorie; Speed, Style, Build, Crew en Outlaw, zijn er bepaalde scores vastgesteld en die moet jij zien te verbreken. Hier zul je vooral je skills moeten aanwenden, omdat dit enige uitdaging met zich meebrengt. Als je aan alle doelstellingen hebt voldaan, zal je gebeld worden door een oude bekende en op dat moment wordt er een nieuwe app op je in-game telefoon geïnstalleerd. Van hieruit kun je aan allerlei races meedoen, waarbij je de keuze hebt uit normale en Prestige varianten.

Als dat nog niet genoeg is mag je ook nog twee nieuwe type activiteiten verwachten. Dit zijn ‘Drift Corners’ en ‘Speed Runs’. Bij de eerste dien je zoveel mogelijk punten te scoren terwijl je driftend door de vooraf bepaalde bocht gaat. Bij Speed Runs dien je zo snel mogelijk langs een bepaald punt te rijden om daarmee een record te vestigen.

Afsluitend horen er bij deze update nog nieuwe Trophies, dit zijn er drie om precies te zijn.

  • Basic Bronze – Win all the Prestige events
  • Gold Plated – Win Gold on all Prestige events
  • Speed Master – Win all the events in a SpeedList