TriggerBroke610

Er zijn genoeg meldingen geweest over de DualShock 4 controller die de afgelopen drie jaar verkocht werd en meegeleverd werd bij een PS4. Zoek bijvoorbeeld op Google maar op ‘sticky trigger dualshock 4’ en je vindt genoeg mensen die dit probleem hebben ervaren. De analoge sticks bleken na verloop van tijd ook van mindere kwaliteit te zijn en begonnen zelfs te piepen of ze werkten niet meer naar behoren. Een veelgehoorde klacht met de analoge sticks was ook dat het rubber te snel sleet, wat ten koste ging van het comfort.

Een Reddit-gebruiker merkte echter op dat Sony wat aanpassingen heeft verricht in de DualShock 4, met onder andere een verbeterde veer achter de triggers. Op de foto hieronder is het duidelijk te zien dat Sony de controller heeft aangepast bij de triggers en er zit nu ook een nieuw FCC-documentnummer op. De FCC is een organisatie die elektronica controleert en een keurmerk toewijst alsook een documentnummer. Het feit dat er een nieuw documentnummer is toont al aan dat Sony aanpassingen heeft aangebracht in het technische ontwerp.

Hopelijk zijn hiermee dus de nodige problemen met de DualShock 4 controller verleden tijd en blijven de triggers niet meer hangen. Mocht je problemen hebben met je oudere controller, neem dan vooral contact op met de klantenservice van Sony Interactive Entertainment en wellicht kunnen zij je verder helpen. Je staat in ieder geval sterk in je schoenen vanwege het feit dat dit een bekend probleem is bij Sony.

dualshock-4-triggers-fixed-1024x768-555x416