Qa0zJPgT

Veel gamers die op het punt staan om een PS4 te kopen, een PS4 hebben of in de markt zijn voor PlayStation VR maken zich lichtelijk zorgen. Met Andrew House zijn aankondiging dat de PS4 Neo eraan komt en het feit dat games hier veel mooier op zijn, zijn deze zorgen niet heel raar. Want blijft de huidige PlayStation 4 nog wel relevant wanneer PS4 Neo uitkomt en zijn nieuwe games straks nog wel gewoon speelbaar op de PS4? Zijn de games die we gezien hebben op de E3 in PS4 Neo kwaliteit of gewoon getoond op de huidige PS4? Allemaal vragen die oproepen tot antwoorden.

Jim Ryan van Sony Interactive Entertainment verzekert gamers echter dat men zich met PlayStation VR geen enkele zorgen hoeft te maken. Dit meldt hij in een interview met MCV. Hij zegt dat Sony compleet zelfverzekerd is in het feit dat alle 50 games die zijn aangekondigd voor de PS4 en PS VR een first-class ervaring gaan bieden met de huidige hardware. Hij meldt dat men bij Sony een stabiele afzetmarkt heeft van meer dan 40 miljoen PS4’s en dat al deze PS4’s in staat zijn om een perfecte VR-ervaring neer te zetten.

“Go to our [E3] room and check out the VR games and make up your own mind,” Sony’s Jim Ryan told MCV. “That’s for you and others to decide upon. We are completely confident that the line-up of 50 games – plus some of which was announced yesterday, which was serious in terms of heavyweight IP – that those games are going to provide a first class VR experience.

“What we can say is that we have a fertile ground of 40m PS4s, all of which will run PlayStation VR.”

Sony heeft dus nog altijd erg veel vertrouwen in de huidige PS4 en de onzekerheden bij gamers lijkt Sony niet te delen.