deepdown1

Het lijkt erg stil rondom de RPG Deep Down. De laatste keer dat wij erover spraken, was toch al ruim een half jaar geleden. Wij hebben toen laten weten dat het handelsmerk vernieuwd werd en Capcom nog steeds vertrouwen had in de titel. Vandaag de dag krijgt Deep Down nogmaals een kans. De laatste kans.

Nadat zelfs de beta van Deep Down al menig maal uitgesteld werd, was het bij Capcom duidelijk dat het team een aantal obstakels moest overwinnen om de game verder te kunnen ontwikkelen. Producent Yoshinori Ono heeft destijds laten weten dat de game “iets meer tijd” nodig heeft.

“It seems that Deep Down will take a little bit more time. Word on the street is that we canceled its development, but that’s not true (laughs).”

Deep-Down_2013_09-17-13_001

De uitspraak “iets meer tijd” is nogal een breed begrip. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en nog steeds radiostilte. Capcom heeft een nieuwe aanvraag ingediend om het handelsmerk staande te houden. Deze aanvraag loopt bij de United States Patent and Trademark office. Een handelsmerk mag echter, volgens de U.S. Trademark wetgeving, maximaal vijf maal verlengt worden. Mocht het zijn dat bij de vijfde verlenging geen producten op de markt komen, dan zal het handelsmerk officieel komen te vervallen.

Dit alles betekent dat dit de aller laatste kans is voor Deep Down en dat Capcom slechts tot februari de tijd heeft om de naam werkelijkheid te maken in de Verenigde Staten. We zullen het dus nog heel even moeten afwachten wat er nu precies gaat gebeuren met Deep Down. Tot die tijd moeten we het even doen met video-materiaal, welke hieronder allemaal terug te kijken is. Veel kijkplezier!