PlayStation-VR

Er zullen dit jaar al flink wat games beschikbaar worden gesteld voor PlayStation VR, maar daar komen er nog meer bij. De Chinese ontwikkelaar Oasis heeft op het Europese PlayStation Blog laten weten dat zij maar liefst vijf games deze herfst zullen uitbrengen voor de virtual reality-headset van Sony.

Als eerste is er Ace Banana. Hierin speel je als een boogschutter die een stapel bananen moet beschermen. Apen zijn dol op deze fruitsoort, dus deze komen dan in grote getale op je af. Als zij alle bananen pakken, dan is het game over. De game maakt gebruik van twee Move controllers en bevat zowel single- als multiplayer modi.

Ace Banana

De tweede game van Oasis is Weeping Doll. Dit is een horror/adventure-game waar de focus ligt op het verhaal. In het spel kom je in vreemde omgevingen terecht en je moet puzzels oplossen om er zo achter te komen waarom een verwaarloosde pop wraak wil nemen op de ouders van het kind.

Weeping Doll

Een geheel andere game van de Chinese ontwikkelaar voor PlayStation VR is Pixel Gear. Dit is een kleurrijke 3D pixel shooter, waarin je oog in oog komt te staan met gekke cartoonachtige monsters en geesten. Elk level zit vol met interactieve objecten in de omgevingen. Tevens kun je je wapen opwaarderen, waardoor de tijd langzamer of zelfs stil komt te staan.

Pixel Gear

Dying: Reborn is ook een spel met een horrorthema, maar het is een puzzelgame. In deze titel kom je in een kamer terecht en het is de bedoeling hier uit te ontsnappen. Je moet dus goed de kamer doorzoeken of er geen belangrijke items of puzzels zijn, die je kunnen helpen.

Dying: Reborn

De laatste PlayStation VR-titel die de Chinese ontwikkelaar dit jaar zal uitgeven is Mixip. Dit is een arcade shooter waarin je twee ruimteschepen tegelijk bestuurt door gebruik te maken van twee Move-controllers. Je kunt ook beide schepen samenvoegen en zo krijg je nieuwe abilities en word je krachtiger. Mixip is volgens Oasis het beste te vergelijken met een ouderwetse ‘bullet hell’ shooter, maar dan in een vette VR-wereld.

Mixip