tethered

PlayStation VR-bezitters die de launchgames van het nieuwe stukje hardware nu al zat zijn, kunnen volgende week alweer aan de slag met een nieuwe game. Secret Sorcery heeft op het Europese PlayStation Blog laten weten dat hun strategiespel Tethered op 25 oktober zal verschijnen.

In deze PlayStation VR-titel ben je een ‘Spirit Guardian’ en is het de bedoeling om de inwoners van een vrolijk dorpje, genaamd The Peeps, te beschermen. Overdag zal je de inwoners naar resources en ‘Spirit Energy’ moeten laten zoeken voor industriële doeleinden en voor de verdediging van het dorp. Als de zon onder gaat, dan worden namelijk monsters wakker die je dorp aanvallen en je resources willen stelen.

Natuurlijk kun je zelf ook helpen om het dorp te verdedigen door onder andere gebruik te maken van de elementen. In Tethered kun je twee dingen met elkaar verbinden, dus je kan bijvoorbeeld hagel en onweer samen laten komen om je vijanden het moeilijker te maken.

Tevens zul je The Peeps tevreden moeten stellen door te zorgen voor genoeg gebouwen om hen te huisvesten en een opslag voor wapens. Ook een terrein waar ze kunnen trainen om sterker te worden is geen overbodige luxe.