Sleepingdogs1

United Front Games, de ontwikkelaar achter Sleeping Dogs, heeft haar deuren gesloten. Dit meldt GameSpot op basis van een bron die dichtbij de studio staat. De in Vancouver gevestigde ontwikkelaar bracht onder andere Sleeping Dogs uit, een game waar de studio de meeste bekendheid mee heeft verkregen. Daarvoor werkte men ook aan LittleBigPlanet Karting en het geannuleerde Triad Wars. Die laatste was een online multiplayer-only versie van Sleeping Dogs, die al snel geannuleerd werd na het uitbrengen van de alpha-versie.

De nu laatste game van de studio heet Smash + Grab, een unieke 3v3 multiplayer brawler voor de PC. De looting en robbing game kwam een paar weken geleden uit op Steam Early Access. De game had daarnaast afgelopen week haar eerste ‘free-to-play’ weekend, die dus nog maar net achter de rug is. Het nieuws dat de studio nu ineens haar deuren sluit komt erg onverwachts. Tijdens dit gratis speel weekend was de game in de aanbieding voor $17, mogelijk om de sales te boosten en zo nog mogelijke investeerders te kunnen interesseren.

Wat er gaat gebeuren met de Sleeping Dogs franchise is vooralsnog onbekend, maar deze is in ieder geval in handen van Square Enix. Mochten hun dus ooit nog besluiten hier een vervolgdeel van te maken, dan is het nu zo goed als zeker dat een andere studio hiervoor verantwoordelijk gaat zijn.