Sony Interactive Entertainment’s Chief Financial Officer Kenichiro Yoshida heeft zich uitgelaten over de PS4 Pro verkopen. Hij vertelde namelijk tegenover aandeelhouders dat de PS4 Pro de plannen uitvoert zoals men verwacht had, maar tegelijkertijd doet de PS4 Pro het qua verkopen wel beter dan men had voorzien.

De verkopen van de PS4 Pro zijn zo goed vanwege het feit dat veel gamers de console samen met PlayStation VR aanschaffen en dat de PS4 Pro een klein voordeel biedt bij het spelen van VR-games ten opzichte van de originele console of de PS4 Slim. Dit komt vanwege de extra kracht die de console biedt, waardoor VR-games beter afgespeeld kunnen worden.

Jammer genoeg meldt de CFO niets over het ‘probleem’ dat de PlayStation VR processing unit geen HDR ondersteuning biedt. Gamers met een HDR TV die dus de HDR-mogelijkheden willen benutten van de PS4 Pro, moeten telkens HDMI kabels loshalen en aansluiten, wat niet bepaald praktisch is.

PlayStation VR doet het in lijn van de verwachtingen die Sony had, maar duidelijke cijfers werden niet gecommuniceerd. Als laatste vertelde Yoshida nog het volgende: “The sales of Pro are stronger than that of Slim, as we see it.”

Dit citaat is wat moeilijk te interpreteren, vanwege het feit dat men er achteraan zegt ‘zoals wij het zien’. Toch wordt hier gesuggereerd dat de PS4 Pro meer verkoopt dan de PS4 Slim. Wat ook kan is dat men bedoelde dat de PS4 Pro boven Sony’s verwachtingen heeft weten te presteren en dat de PS4 Slim beneden verwachtingen presteert.