Japanners konden begin dit jaar al aan de slag met het nieuwste deel in de Valkyria Chronicles-reeks, maar nu is ook bekend wanneer wij de game mogen verwachten. Valkyria Revolution zal op 30 juni zowel fysiek als digitaal uitkomen voor de PlayStation 4 en PlayStation Vita.

SEGA laat weten dat de game niet kan worden omschreven als een nieuw vervolg in de serie, maar meer als een soort spin-off kan worden betiteld. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van een andere tijdlijn, continent en universum. Valkyria Revolution zal echter wel een aantal bekende elementen bevatten, zoals natuurlijk de Valkyria en het mineraal ragnite. Tevens zal het spel gebruik maken van een nieuw vechtsysteem. Voorheen was dit turn-based, maar nu is deze minder strategisch, maar wel meer actie gericht.

Gamers die Valkyria Revolution pre-orderen krijgen een leuke beloning, namelijk een soundtrack met 12 nummers van niemand minder dan Yasunori Mitsuda, bekend van de muziek van Chrono Trigger en Stella Glow. De oplage hiervan is beperkt, dus wees er vroeg bij.

Er is ook nog een teaser trailer van het spel vrijgegeven en deze is hieronder te bekijken.