SCUF staat bekend om hun zeer uitgebreide elite controllers, die veel meer functies hebben dan normale controllers. In 2014 bracht het bedrijf haar eerste controller voor de PlayStation 4 uit, de SCUF 4PS. Nu zijn er weer twee nieuwe SCUF controllers voor de PlayStation 4 uitgebracht.

De eerste is de SCUF Impact, het nieuwe vlaggenschipmodel. Deze controller heeft vier paddles op de achterkant van de controller, in plaats van de gebruikelijke twee. Deze zijn bedoeld om acties uit te voeren zonder je vingers van de thumbsticks af te halen. Over thumbsticks gesproken; deze zijn makkelijk te vervangen. SCUF heeft namelijk veel verschillende soorten sticks in de aanbieding. Ook gebruikelijke features als de trigger-stops zijn aanwezig.

Verder valt op dat de SCUF Impact een totaal nieuw design heeft, waardoor de controller meer op een Xbox controller lijkt qua vorm. Ook is deze controller iets groter, om ruimte te maken voor de twee extra paddles. Volgens SCUF is het de meest geavanceerde controller die het bedrijf ooit heeft gemaakt.

De tweede nieuwe controller is de SCUF Infinity 4PS Pro. Deze controller borduurt verder op het ontwerp van de eerdere 4PS controller. Dit betekent dat deze de meer standaard features heeft. Ook heeft de Infinity 4PS Pro slechts twee verwijderbare paddles op de achterkant.

Beide controllers zijn te gebruiken met de PlayStation 4 en de PC en zijn nu verkrijgbaar. De SCUF Impact is verkrijgbaar vanaf €139.95. De startprijs van de SCUF Infinity 4PS Pro ligt met €129.95 wat lager. Hieronder kun je van elke controller een korte video van PlayStation Lifestyle bekijken, waarin de belangrijkste features kort worden uitgelegd.

SCUF Impact

SCUF Infinity 4PS Pro