Bijna een jaar geleden kondigde uitgever Devolver Digital de online action RPG Absolver aan voor de PlayStation 4. Het is vrij stil geweest rondom deze game, maar nu is er een heuse releasedatum voor het spel bekendgemaakt. Ontwikkelaar Sloclap Studio heeft op het Europese PlayStation Blog laten weten dat hun game op 29 augustus van dit jaar beschikbaar zal worden gesteld.

Absolver speelt zich af in de vervallen stad Raslan. Jij speelt als een ‘Prospect’, die zich heeft aangesloten bij de Absolvers. Deze groep wil er voor zorgen dat de stabiliteit in de wereld¬†behouden blijft, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Het vechtsysteem was voor de ontwikkelaar een belangrijk speerpunt. De speler zal veel keuze hebben hoe de vechtstijl van zijn of haar personage eruit ziet. In het begin kun je uit drie stijlen kiezen, maar er zijn tijdens je avontuur nog meer stijlen te vinden. Elke stijl heeft ook weer vier houdingen die de speler kan aannemen en elk neemt weer verschillende technieken met zich mee.

Hoe het vechtsysteem precies werkt wordt in de onderstaande video uitgelegd.