De Harvest Moon-serie bestaat al twintig jaar en om dit te vieren is er een nieuw deel op komst. Deze zal gaan verschijnen voor de PlayStation 4, Nintendo Switch en PC.

In Harvest Moon: Light of Hope denkt de hoofdrolspeler aan de start te staan van een nieuw begin in een nieuwe omgeving. Helaas verloopt de reis naar de nieuwe bestemming niet zoals het hoort en kom je terecht in een klein dorp dat is verwoest door de storm waar jij in belandde. Het is dan ook aan jou om het dorp weer leefbaar te maken.

Volgens president en CEO van Natsume, Hiro Maekawa, onderscheidt het nieuwste deel zich van andere delen door een robuust verhaal en gemakkelijk te begrijpen doelstellingen. Tevens zal Light of Hope een SNES-achtige sfeer hebben. De officiële onthulling zal plaatsvinden tijdens de E3.

“Harvest Moon: Light of Hope will set itself apart from other Harvest Moon titles with its depth, including a robust story and clear-cut goals. We set out to create a SNES-style nostalgic game with deep and meaningful characters and events, and we are excited to have our fans play it at E3 and tell us what they think!”

Buiten het nieuwe deel in de serie, zal het twintig jarige bestaan ook gevierd worden met drie al uitgegeven klassiekers. Harvest Moon: A Wonderful Life Special Edition en Harvest Moon: Save the Homeland worden opnieuw uitgegeven voor de PlayStation 4 en Harvest Moon 64 voor de Nintendo Wii U.