Gespeeld: LEGO Marvel Super Heroes 2 – Als er een hoop nieuwe Marvel films zijn verschenen, dan kan je er je klok op gelijk zetten dat er ook een nieuwe LEGO game over uitkomt. LEGO Marvel Super Heroes 2 is nu aan de beurt in de LEGO franchise die inmiddels rijkelijk gevuld is met allerlei games. In deel 1 kon je met verschillende Marvel personages een mooi avontuur beleven en dat is nu natuurlijk niet anders. Bovendien kent het Marvel universum dermate veel personages, dat het automatisch ontzettend veel lol kan bieden. De eerste game was erg leuk om te spelen en hoewel deze game niet echt afwijkt van het bekende LEGO concept, ziet het er naar uit dat de opvolger dat zal voortzetten.

Iets teveel LEGO chaos

Omdat nog niet zo lang geleden de film Guardians of the Galaxy 2 in de bioscopen is verschenen, mag je dat onderwerp natuurlijk verwachten in deze game. In de korte demo die we te spelen kregen, werden we op het schip van Star-Lord geplaatst, terwijl we ons in een groot gevecht bevonden. Op een geheel eigen LEGO-manier, heeft de ontwikkelaar de sfeer en stijl van de film goed overgenomen. Net zoals in de film vind Star-Lord op een gegeven moment een walkman, waarna hij al dansend door het schip loopt. Precies hetzelfde als in de film en dat natuurlijk op de typische LEGO manier, wat voor een glimlach zorgt.

Star-Lord is zoals een goede LEGO game betaamt natuurlijk niet het enige personage. Zo konden we ook spelen met Gamora en Drax. Daar waar Drax vooral voor het botte knokwerk biedt, is Gamora dan weer erg effectief met haar samoeraizwaard. Gedurende onze speelsessie in dit level dienden we de uitgang van het schip te vinden, om daarna in een enorm grote chaos terecht te komen. Dat is op zich niet erg, zij het niet dat het hierdoor wat onoverzichtelijk kan worden. Er gebeurde op dat moment dermate veel op het scherm, dat dit wat nadelig werkte voor de gameplay. Sterker nog, het was zo chaotisch dat we het overzicht compleet kwijtraakten en dat is wat onhandig, waardoor je gewoon maar wat gaat doen. Een kleine troost, hier vonden we de rest van de Guardians team.

Het blijft nog altijd een LEGO game

Het leuke aan dit moment in de game was trouwens dat Galactus zich op de achtergrond bevond en met lasers uit zijn handen aan het schieten was. Dat brengt ons gelijk bij het volgende, namelijk dat dit een soort baasgevecht bleek te zijn. En wat is er leuker dan zo’n gevecht in je eentje aangaan? Dat met z’n tweeën doen natuurlijk. Het mag geen verrassing heten dat ook deze LEGO game beschikt over een coöperatieve speelstand, zodat je met een Guardians maatje gezellig aan de slag kan. Dat is enerzijds natuurlijk het vechten gedurende de game, maar ook zul je samen op zoek moeten naar bouwobjecten, samen dingen bouwen, puzzels oplossen en meer.

Op een gegeven moment hadden we een schip gebouwd uit de brokstukken die overal terechtkwamen door de acties van Galactus. Door dit te doen, werd de tweede fase van het gevecht ingeluid en nam Galactus het op tegen ons vliegende schip. Ook hierbij is samenwerken een belangrijke factor, hoewel de AI dat ook prima voor z’n rekening kan nemen als je alleen speelt. De manier van samenspelen is vertrouwd, aangezien dat niet afwijkt ten opzichte van de vorige LEGO games. Hetzelfde geldt voor de gameplay en de graphics, het is allemaal het bekende verhaal. Het is niet per se nodig om het qua gameplay te veranderen, maar als het visueel een stap vooruit zou gaan zou het misschien wat frisser aanvoelen.

Sfeervolle bende

In ieder geval zal je ook met deze game veel plezier kunnen hebben. De humor is volop aanwezig en wat je van deze game verwacht, dat krijg je gepresenteerd. De presentatie van de game middels de demo die we konden spelen, was gericht op Guardians of the Galaxy en dat geheel werd erg sfeervol gepresenteerd. Het is leuk om die personages in LEGO-vorm terug te zien; zo was Groot bijvoorbeeld in z’n grote vorm te spelen voor het nodige gebeuk en daarbij kan je dan weer zonder problemen wisselen naar Rocket. Hij is dan weer erg klein, maar compenseert zijn formaat met hevig geknal. Kortom, volop diversiteit onder de personages en we verwachten natuurlijk in de uiteindelijke game een nog veel grotere variatie van speelbare figuren.

blank

Voorlopige conclusie

Zeker met de zojuist uitgekomen films en met de opkomende blockbusters van Marvel, zal deze game een toevoeging kunnen zijn op de hype van de films. Van LEGO weet je precies wat voor gameplay je kunt verwachten en dat zal nu niet anders zijn. Wil je veel plezier beleven aan een game die een leuke knipoog geeft aan het bekende Marvel universum? Dan zal ook deze LEGO titel je kunnen behagen. Onze enige zorg naar aanleiding van de demo is de chaos op bepaalde momenten in de oorlog. Dit kan slechts een fractie van de game zijn en dan is dat niet zo erg, maar als het op meer punten zo chaotisch is, dan wordt het onoverzichtelijk en dat kan wat onhandig zijn. Voor nu is de voorlopige conclusie dat we een geinige LEGO game mogen verwachten die precies biedt wat je ervan verwacht en dat op een leuke stijlvolle manier.