Afgelopen week kreeg Batman: Arkham Asylum 2 dan zijn officiële naam: Batman: Arkham City. Enkele uren geleden konden we jullie nog vertellen dat er enkele concept art was verstopt in de originele Batman: Arkham Asylum en nu hebben we voor jullie de eerste details klaarstaan die gelekt zijn uit het nieuwe nummer van GameInformer.

Er zijn enkele details bekende gemaakt over het verhaal en over de gameplay. Zo zal Hugo Strange de leiding hebben over Arkham City en zal Two-Face plannen hebben om Catwoman te executeren om zo respect te krijgen van zijn mede schurken. Arkham Asylum en de Black Gate Prison zullen niet instaat zijn om alle gevangenen binnen te houden.

Over de gameplay weten we dat er heel wat meer puzzels in de game aanwezig zullen zijn en dat je nu in staat zal zijn om twee aanvallen tegelijk uit te voeren. Al je gadgets (ook uit het eerste deel) zullen beschikbaar zijn vanaf het begin van het verhaal en er zullen side missies aanwezig zijn in de game.

Hieronder staat de lijst met alle gelekte info over Batman: Arkham City. Verdere info over Batman: Arkham City zullen we binnenkort mogen verwachten wanneer het nieuwe GameInformer blad in de UK in de winkelrekken ligt. Batman: Arkham City zal in het najaar van 2011 in de winkelrekken liggen.

Story info:

– Quincy Sharp is no running for mayor.
– Arkham Asylum and Black Gate Prison are unfit to hold inmates.
– Quincy Sharp buys off part of the slums and walls it off, creating Arkham City.
– Hugo Strange is in charge of Arkham City.
– Two-Face plans to execute Catwoman to gain respect of inmates.
– The overdose of venom may not be what’s wrong with the Joker.

Gameplay info:

– You are now able to counter two attacks at once.
– More puzzles.
– All gadgets included in the first game are available from the start.
– Side missions now feature in the game.
– Gangs roam Arkham City, these are recorded in Batman’s criminal database.
– You find people who work for Ridler to find Ridler challenges.
– Batman has his smoke bomb.