Deze week komt DiRT 4 uit voor de PS4, Xbox One en PC, op 9 juni om precies te zijn. Dat moet natuurlijk gevierd worden en dat doet men traditiegetrouw met een launch trailer. DiRT 4 vraagt van de speler om ‘Fearless’ te zijn wanneer zij het stuur overnemen van de meest iconische en krachtige off-road voertuigen.

In de game zitten ruim 50 off-road wagens, zoals de Ford Fiesta R5, Mitsubishi Lancer Evolution VI, Subaru WRX STi NR4 en de Audi Quattro S1 E2. Qua racelocaties kun je naar hartelust je gang gaan op tracks in Australië, Spanje, Michigan (Verenigde Staten), Zweden en Wales. Op deze locaties zijn miljoenen routes mogelijk die telkens weer net even anders zijn dan de vorige, dankzij Your Stage. Ook is het mogelijk om met Crosskart-voertuigen in Californië, Nevada en Mexico te rijden. Verder biedt de game ook toegang tot Pro Buggies, Pro 2 Trucks en Pro 4 Trucks.

Wie begint aan de game doet er goed aan om de DiRT Academy te joinen. In Washington, Verenigde Staten, leer je dan vervolgens de kneepjes van het vak om zo de beste rally coureur te worden. In de carrière modus kun je vervolgens je eigen coureur creëren en hiermee deelnemen aan de vele races die de game biedt. Je bouwt hier dan een team op en tuned je eigen wagen voor de beste prestaties.

Check de launch trailer van DiRT 4 hieronder. Verwacht begin vanavond onze review.