Iedere maand maakt het Amerikaanse NPD de laatste stand van zaken bekend wat betreft de verkoop van games en consoles in Noord-Amerika. In Europa heeft ieder land een eigen instantie die dat bijhoudt, maar echt een duidelijk collectief is er niet. Hierdoor is het wat lastiger om te peilen hoe de PS4 het doet tegenover de Xbox One.

Van Noord-Amerika weten we dat de PS4 gemiddeld gezien twee keer meer verkoopt dan de Xbox One. Maar hoe zit dat hier? Wel, het gaat hier zelfs nog wat beter, want voor elke Xbox One die er verkocht wordt, verkoopt Sony maar liefst drie PlayStation 4 consoles.

In een interview met TIME vertelde Sony’s Shawn Layden dat Europa een heus PlayStation fort is als het gaat om de verkopen van de console. Daarmee heeft Sony op twee zeer belangrijke markten een uitermate goede positie, vele malen beter dan Microsoft zo blijkt.

“It’s been pleasing that in North America, we’ve been 2-to-1 against Xbox. But in Europe, it’s really been fortress PlayStation by at least 3-to-1 in unit sales.”