De wereld van Agents of Mayhem is nauw verbonden met een andere titel van Volition Inc. De paarse tinten, humor en stijl geven duidelijk aan dat de evenementen in hetzelfde universum van Saint’s Row plaatsvinden. Bij de pre-order bonus is dit ook terug te zien, want als je de game fysiek reserveert krijg je als dertiende speelbare personage namelijk Johnny Gat.

In Agents of Mayhem ontwaakt hij in Seoul uit een coma. Vervolgens komt hij erachter dat de hele politie eenheid waar hij deel van uitmaakte vervangen is door robots. Johnny’s haat voor robots en liefde voor wapens maakt hem een uitstekende kandidaat voor M.A.Y.H.E.M.. Als speler kun je een missie spelen die speciaal voor hem is bedacht. Daarnaast heeft hij zijn eigen voertuig en zijn er skins voor wapens en personages beschikbaar.

Stel dat je de game digitaal in pre-order zet, dan krijg je een ander personage als bonus. Dit is Lazarus, die vernoemd is naar een andere Saint. Zij is een exclusief personage, dat bestaat uit mens en machine.

Agents of Mayhem ligt vanaf 18 augustus in de winkels en hieronder kun je nog de speciale trailer bekijken omtrent Johnny Gat.