XCOM 2, de strategiegame van ontwikkelaar Firaxis Games, verscheen vorig jaar voor de PlayStation 4. Het was een uitstekend spel, zoals je in onze review hebt kunnen lezen. Fans van de game hebben nu nog meer om naar uit te kijken.

2K Games en Firaxis Games hebben namelijk een uitbreiding voor XCOM 2 aangekondigd. De uitbreiding heet War of the Chosen en het is volgens de ontwikkelaars de allergrootste XCOM uitbreiding ooit. Wat voor extra content kun je dan zoal verwachten?

Wel, War of the Chosen introduceert een nieuwe vijand, de ‘Chosen’. Dit zijn bazen die je meerdere keren tegen zult komen in de campagne. Ook bevat de uitbreiding nieuwe resistance-facties. Wanneer je de leiders van deze facties kunt overtuigen van je kwaliteiten, kun je ze opnemen in je team, waardoor je toegang krijgt tot nieuwe classes voor je soldaten.

Tevens voegt War of the Chosen nog een nieuwe vijand toe, genaamd de ‘Lost’. Dit zijn gemuteerde overlevers die in hordes door steden dwalen. Wanneer je in deze steden een missie speelt, zullen de geluiden van de gevechten ervoor zorgen dat de Lost op je af komen.

De War of the Chosen uitbreiding voor XCOM 2 is vanaf 29 augustus beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Hieronder kun je de eerste trailer bekijken.