Het gaat erg goed met de PlayStation 4, zo liet Sony vandaag via een persbericht weten. De console heeft namelijk een nieuwe mijlpaal bereikt als het gaat om het aantal wereldwijde verkopen. Sony meldt namelijk dat er op het moment meer dan 60.4 miljoen PlayStation 4’s zijn verkocht. Hiermee is het verschil tussen de PS4 en PS3 nog maar 26 miljoen exemplaren, de PS3 heeft namelijk sinds de release in 2006 ruim 86 miljoen verkopen behaald wereldwijd.

Sony zelf vertelt het volgende over deze mijlpaal: “We zijn onze fans en partners uit alle hoeken van de wereld zeer dankbaar voor hun voortdurende steun aan PS4”, aldus Andrew House, President en Global CEO van Sony Interactive Entertainment. “Het PS4-platform is in de bloei van zijn leven. Dit jaar worden de beste exclusieve games en partnergames uitgebracht, die stuk voor stuk volledig gebruikmaken van de kracht van het PS4-systeem. We zijn vastberaden ons PS4-ecosysteem verder uit te breiden door het portfolio van PlayStation VR-content te vergroten, onze netwerkservices te verrijken en baanbrekende software aan te bieden. We blijven de beste entertainmentervaring mogelijk maken, zodat de PS4 de beste plek is om te spelen.”

Andere cijfers melden dat er per 11 juni meer dan 487,8 miljoen games zijn verkocht in de winkel en digitaal in de PlayStation Store. Eind maart 2017 kende het PlayStation-ecosysteem ruim 70 miljoen actieve gebruikers, verspreid over alle apparaten. Verder zijn er 26,4 miljoen betalende PlayStation Plus-abonnees en gamen PS4-gebruikers gezamenlijk ruim 600 miljoen uur per week op het platform.