Sony heeft op haar YouTube-kanaal een nieuwe video geüpload waarin men uitgebreid de PS4 Pro bespreekt en hoe het er nu voor staat. Mark Cerny, de lead architect van de PS4 en PS4 Pro, meldt wat hij hoort van developers en welke statistieken Sony heeft over de verbeterde console. Zo gebruikt de helft van de PS4 Pro gebruikers gebruikt een 4K-TV en is er dus een aanzienlijk groot deel met een PS4 Pro en een Full-HD TV.

Mark Cerny vertelt verder dat ontwikkelaars erg blij zijn met de PS4 Pro, omdat ze dan veel meer uit hun games kunnen halen. Hij noemt als voorbeeld Gran Turismo Sport, die 4K ondersteunt met 60FPS. De Decima-engine van Horizon: Zero Dawn, Until Dawn en Rigs komt ook nog even aan bod. Het is namelijk een engine waar Mark Cerny erg enthousiast over is. Het is dan ook erg bijzonder dat Kojima’s Death Stranding deze engine gaat gebruiken, zij dragen daarnaast ook nog eens bij aan de ontwikkeling van de engine.

Wat betreft Spider-Man is Mark Cerny ook nauw betrokken en hij vertelt dat de PS4 Pro ervoor gaat zorgen dat Spider-Man er absoluut fantastisch uit gaat zien. Als laatste meldt hij nog dat alle games op de E3 afgespeeld zullen worden op de PS4 Pro en dat het een bijzondere week voor de console gaat worden.