Het is inmiddels wel duidelijk dat de ontwikkeling van Mass Effect: Andromeda alles behalve vlekkeloos is verlopen. Dit had dan ook flinke gevolgen voor de game, want het spel van BioWare kende behoorlijk wat problemen toen het eerder dit jaar uitkwam. Daardoor lijkt het er ook op dat de franchise voorlopig even een pauze neemt.

Heeft dit dan ook gevolgen voor de ondersteuning van Mass Effect: Andromeda? Daar lijkt het wel op, want Kotaku heeft van meerdere bronnen binnen BioWare vernomen dat er geen singleplayer DLC zal worden uitgebracht voor Mass Effect: Andromeda.

In plaats daarvan zijn bijna alle medewerkers van BioWare Montreal nu overgeplaatst naar andere projecten, waaronder Anthem en een nieuwe Dragon Age game. Volgens Kotaku zijn er nog amper mensen in de positie om aan een singleplayer uitbreiding te werken. Die zal er dus ook niet komen, tenzij BioWare drastische veranderingen doorvoert in hun huidige plannen.

Hoewel dit besluit misschien niet heel verrassend is gezien de soap rondom de ontwikkeling van Mass Effect: Andromeda, is het gezien het verleden van de franchise toch wel opmerkelijk te noemen. Alle drie de eerdere games in de serie hebben namelijk een singleplayer uitbreiding ontvangen na de release en Andromeda zal dus het eerste deel zijn waarbij dit niet zo is.