Tijdens de ChinaJoy Expo in Sjanghai zijn er vier nieuwe titels aangekondigd voor PlayStation VR. Deze zullen ook verschijnen in het Westen. Wanneer dit gaat gebeuren is helaas nog niet bekend.

De eerste titel voor PlayStation VR van een Chinese ontwikkelaar is Stifled. Dit is een horrorgame die gebruikmaakt van een uniek mechanisme: alleen door geluid te maken kun je de omgeving zien. De keerzijde hiervan is dat je hierdoor ook vijanden laat weten waar je bent.

De tweede game die in Sjanghai werd aangekondigd is The Walker en die game wordt omschreven als een ‘fantasy combat tale’. Het spel speelt zich af in een historisch Sjanghai en je gaat de strijd aan met demonen die je door middel van magie en wapens aan kan pakken.

De derde titel is Kill X, een action/adventure game die zich afspeelt op een mysterieus eiland. Hier worden vreselijke experimenten gedaan op mensen door een organisatie die onsterfelijkheid nastreeft. De effecten van deze experimenten kom je veelvuldig tegen in het spel, wat voor creepy momenten kan zorgen.

Het laatste spel van Chinese afkomst is Legion Commander. In deze real-time strategy game kies je je leger en deze kun je door middel van kaarten sterker maken. In totaal strijden drie facties tegen elkaar; orcs, mensen en elven, waarbij het zaak is dat je de tegenstander verslaat om zo de orde in de wereld te herstellen.

Nog wat meer informatie over elk van deze games kan je hier op het PlayStation Blog vinden.