Aan het einde van vorig jaar brachten Respawn Entertainment en EA een vervolg op Titanfall uit. Titanfall 2 werd erg goed ontvangen als het gaat om reviews, maar met de verkoopcijfers van de shooter is ontwikkelaar Respawn toch minder tevreden, zo heeft men tegenover GameSpot laten weten.

Vince Zampella, het hoofd van Respawn Entertainment, noemt Titanfall 2 wel succesvol, maar de verkoopcijfers vallen volgens hem toch tegen. De game heeft niet zo goed verkocht als had gemoeten, aldus Zampella. Hij gaf daarbij niet aan hoeveel exemplaren er precies van de first-person shooter zijn verkocht.

Als mogelijke oorzaak van de tegenvallende verkoopcijfers noemt Zampella de “agressieve prijs” van de game. In zijn ogen had Titanfall 2 het wellicht dus beter gedaan als het voor een lagere prijs werd verkocht. Een meer voor de hand liggende oorzaak die Zampella gaf is de drukke release window. Titanfall 2 had immers enorme concurrentie rondom de release. Een week eerder kwam Battlefield 1 uit, terwijl Call of Duty: Infinite Warfare (ook in combinatie met Modern Warfare Remastered) een week na Titanfall 2 uitkwam.

Zampella sprak ook nog kort over de toekomst van de Titanfall franchise. Hij maakte duidelijk dat de serie absoluut doorgaat, maar op welke manier kon hij niet zeggen. Of we dus echt nog een vervolg kunnen verwachten, of dat Respawn zich bezig gaat houden met andere Titanfall projecten zoals mobile games, is dus niet duidelijk. De studio werkt nu in ieder geval aan een nieuwe Star Wars game, dus de kans is groot dat we voorlopig niets van Titanfall gaan horen.

“‘We’re doing more Titanfall, is the quote I’m supposed to say. We have our franchise creative director, who’s in charge of safeguarding the franchise in multiple formats and making sure it continues to grow. There’s some other things we’re doing that haven’t been announced just yet, but we’re heavily invested in the Titanfall universe.”