Laatst hebben wij Robert Miedema van ConsoleGaming.eu mogen interviewen voor PS3-Sense. Robert is Marketing & Sales Manager bij deze online gaming community voor Europa. Via deze site kan je aan vele online gaming tournaments en leagues deelnemen en ze hebben complete leaderboards. Lees snel hieronder het interview.

Vertel eens, wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Robert Miedema, ik ben momenteel werkzaam bij ConsoleGaming.eu als Marketing & Sales Manager. Ik zorg samen met een grote groep gemotiveerde en gepassioneerde mensen ervoor dat ConsoleGaming.eu draaiende blijft en zich goed verdiept in de community van onze website. Ik ben hier sinds April 2008 werkzaam en het een zeer interessante en uitdagende baan, vooral omdat je met mensen vanuit heel Europa samenwerkt om het competitief gamen groter en spannender te maken!

Wat houdt ConsoleGaming.eu precies in?
ConsoleGaming.eu is gesticht om het online competitief gamen op de huidige console platformen te stimuleren. Wij bieden zogenaamde ladders, toernooien en leagues aan voor mensen die ge├»nteresseerd zijn in het competitief spelen van games. Daarnaast kunnen gamers met elkaar in contact via ons fora en genieten van vele andere recensies en features die wij onze bezoeker bieden.”

Voor welke gaming platformen organiseren jullie toernooien?
“Op dit moment houden wij ons voornamelijk bezig met de XBOX 360 en PlayStation 3. In het verleden waren wij ook actief bezig met de PlayStation 2, maar omdat deze console niet meer zoveel op competitief niveau aanbied doen wij hier niet zoveel meer mee. Ook zullen wij ons meer gaan richten op de Nintendo Wii community. Uiteraard zullen wij ook met de toekomst meegaan en ons ook richten op de opvolgers van de huidige platformen.”

Zitten er op ConsoleGaming.eu alleen Europese gebruikers of ook Amerikaanse en/of Aziatische?
“Zoals de domeinnaam eigenlijk al verraad zijn wij er voornamelijk voor de Europese gebruiker. Er zullen vast en zeker wel een aantal Amerikaanse/Aziatische bezoekers zijn die ook gebruik maken van onze dienst, maar ze zijn er niet in overvloed.”

Wat is de doelgroep van Consolegaming.eu?
“Wij richten ons op iedereen die zich vermaakt met online gamen op consoles. Jong of oud, Casual of Hardcore, mensen met of zonder clan. ConsoleGaming.eu is er voor iedereen!”

Welke PS3-games worden er het meest gespeeld op ConsoleGaming.eu?
Op dit moment spelen er veel mensen Call of Duty: World at War. Ook zijn er nog steeds veel mensen die Call of Duty 4: Modern Warfare spelen via onze website. In de nabije toekomst verwachten wij dat KillZone 2 en SOCOM: Confrontation een groot deel van onze community zal vertegenwoordigen. Op dit moment spelen er zelfs al mensen SOCOM: Confrontation via onze website!”

Is ConsoleGaming.eu alleen geschikt voor clans of kunnen mensen die niet in een clan zitten ook deelnamen aan een toernooi?
ConsoleGaming.eu richt zich op iedereen die zich bezig wil houden met competitief spelen. Natuurlijk kan je deelnemen in een clan, maar er zijn ook vaak genoeg zogenaamde ‘single tournaments’ en ‘single ladders’ waarin je jezelf kan bewijzen. Ook besteden wij veel aandacht aan onze community en indien er genoeg vraag naar bepaalde type toernooi maken wij dit altijd graag voor ze aan.”

In februari komt, zoals iedereen ongetwijfeld weet, de topper Killzone 2 uit, gaan jullie ook ondersteuning bieden voor deze game?
“Natuurlijk! KillZone 2 is al langere tijd een titel waar wij met smart op zitten te wachten. We hebben zelfs al een ladder geopend waar clans zich nu al op kunnen registeren. Ook zijn wij al druk bezig met het trainen van de benodigde admins en scheidsrechters, om problemen te voorkomen en vragen te beantwoorden. Daarnaast hebben wij samen met de ontwikkelaars van KillZone 2 een spannend toernooi opgezet! De winnaars van het toernooi mogen samen tegen de ontwikkelaars spelen van KillZone 2 voor een avond!”

En zijn er ook eisen voor om aan dit toernooi mee te kunnen doen of kan iedereen zich opgeven?
“Voor dit toernooi gelden een aantal eisen. Je moet uiteraard in een clan zitten om mee te mogen doen aan het toernooi. Ook bieden wij de mogelijkheid om via onze website een clan te vinden, dus het zal niet zo moeilijk zijn om als speler bij een clan te komen. Natuurlijk zullen er meer toernooien voor KillZone 2 in de nabije toekomst gespeeld worden, dus er zal zeker ook een ‘single tournament’ komen voor mensen die niet in een clan spelen.”

Welke game was op ConsoleGaming.eu in 2008 het meest populair?
“Call of Duty 4: Modern Warfare was en is nog steeds een populaire titel. Met de komst van Call of Duty: World at War hebben wij wel een kleine daling gezien op Call of Duty 4: Modern Warfare, maar er word nog volop gestreden voor de nummer 1 positie op de ladder!”