De Scribblenauts-serie was altijd alleen te spelen op Nintendo-platformen, maar daar gaat binnenkort verandering in komen. Warner Bros. heeft Scribblenauts Showdown aangekondigd en die game zal buiten de Nintendo Switch ook verschijnen voor de PlayStation 4 en Xbox One. Er is ook een aankondigingstrailer vrijgegeven en die kun je onder dit bericht bekijken.

Net als in eerdere delen in deze reeks kan je in het spel voorwerpen of objecten tot leven laten komen door een woord in te voeren. Alleen moet je die hier vooral gebruiken om tegen elkaar te strijden. Het nieuwste deel in de serie focust zich namelijk vooral op partygames voor meerdere personen. Zo kun je in de Versus modus met twee spelers in 25 verschillende mini-games tegen elkaar strijden. In de Showdown modus speel je met vier spelers tegen elkaar.

Scribblenauts Showdown heeft ook nog een Sandbox modus, waarin je alleen of met een vriend/vriendin puzzels moet zien op te lossen om zo door acht verschillende levels te komen. Ook kun je deze modus gebruiken om lekker je fantasie de vrije loop te laten en de meest vreemde dingen tot leven te laten komen.

Je hoeft niet erg lang te wachten om met Scribblenauts Showdown aan de gang te kunnen gaan. Het spel zal al op 9 maart uitkomen.