In een interview met de Franse site Gamersflag heeft de ontwikkelaar van Shenmue, Yu Suzuki, gesproken over de voortgang van Shenmue III. Onder andere hoe de game veranderd is sinds de laatste trailer. Veel belangrijker en verrassender nog: hij verklapte dat er ook een deel 4 aan zit te komen als het aan hem ligt!

Er mag dan nog geen releasedatum bekend zijn voor Shenmue III, maar Yu Suzuki denkt ondertussen al veel verder vooruit. Hij bevestigde in het Franse interview dat Shenmue III een open einde zal hebben. Het verhaal zou namelijk niet af te maken zijn met slechts een derde deel.

“Yes, the end will be open for a sequel. It will not be possible to finish with this third episode. […] it would not be possible to finish here without ripping off.”

Ontwikkelaar Suzuki windt er dus geen doekjes om: na de release van Shenmue III dit jaar, zal hij waarschijnlijk direct hard aan de slag gaan met het vierde deel in de reeks. Tenminste, dat zal ongetwijfeld afhankelijk zijn van de ontvangst van het derde deel en of hij financiering kan vinden.

Laten we dus vooral hopen dat de game net zo geliefd wordt als Shenmue en Shenmue II!