Milestone heeft in de eerste maanden van dit jaar al twee games uitgebracht. Voorlopig gaat de Italiaanse studio ook nog gewoon door, want inmiddels heeft men alweer een nieuwe game aangekondigd. Milestone komt over een paar maanden namelijk met MotoGP 18, zo blijkt uit de onderstaande aankondigingstrailer.

Uit de aankondiging blijkt dat Milestone grootse plannen heeft voor MotoGP 18. De studio noemt het zelfs een volledige reboot van de serie en alles dat je in de game gaat zien is helemaal opnieuw ontwikkeld. Het team is weer helemaal opnieuw begonnen, met als doel om een compleet nieuwe ervaring te bieden. Eén van de veranderingen is dat Milestone met MotoGP 18 is overgestapt naar de Unreal Engine.

Verder zijn de physics ook drastisch verbeterd volgens de ontwikkelaar, wat ervoor moet zorgen dat de verschillende motoren nog realistischer aanvoelen. Ook heeft Milestone gebruik gemaakt van een nieuw scansysteem, waarmee de tracks door middel van drones zo goed mogelijk worden nagemaakt in de game.

De trailer toont helaas geen in-game beelden, maar hieronder hebben we wel de eerste screenshots van de game. MotoGP 18 verschijnt op 7 juni voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Op een later moment zal het spel ook nog voor de Nintendo Switch uitkomen.