Heel af en toe komt het wel eens voor dat een game niet door de keuring van een classificatiebureau heen komt. Een spel is dan té gewelddadig en/of bevat extreme seksuele beelden. Maar ook de platformhouder heeft nog de mogelijkheid om games te verbieden, maar dat komt zo goed als nooit voor. Tot nu, want Sony heeft een game verboden en het gaat hier om Omega Labyrinth Z.

PQube is een uitgever die veel Japanse games naar het Westen brengt en zij waren dat ook van plan met Omega Labyrinth Z. Het spel had een 18+ rating gekregen van PEGI, maar in het Verenigd Koninkrijk werd de fysieke versie door de Video Standard Counsel verboden. Nu heeft de uitgever laten weten dat Sony besloten heeft om de game sowieso in het Westen te verbieden.

Omega Labyrinth Z is een roguelike RPG, maar heeft een seksuele ondertoon. Zo moet je bijvoorbeeld Omega Power verzamelen om de borsten van je team te vergroten, zodat deze sterker worden. Behaal je een cup Z, dan kun je gebruik maken van de ultieme aanval. Tevens zijn er mini-games aanwezig en in één daarvan moet je honing smeren op de lichamen van de heldinnen. Dit wordt er dan afgelikt door een vreemd wezen waardoor ze opgewonden raken.

PQube is natuurlijk teleurgesteld dat zij Omega Labyrinth Z niet kunnen uitgeven in het Westen, maar laat in een statement weten dat ze zich neerleggen bij de beslissing van Sony.

“PQube strives to release Japanese content for its fans as close to the source material as possible. In the case of Omega Labyrinth Z, while PQube has worked with all relevant age rating bodies in their respective territories, PQube must respectfully comply with the wishes of the platform holder and have therefore withdrawn any future plans for Omega Labyrinth’s European and North American release on PlayStation 4 and PlayStation Vita.”