http://playsense.nl/plaatjes/img_4ce94b622c84a.jpg

We kennen de Operation Flashpoint serie vooral van betere realistische gameplay. Het loont namelijk niet om à la Rambo je M60 van een tank te rukken en al schreeuwend een basis in te rennen. We moeten namelijk elke actie van te voren plannen en met behulp van de gegeven voorzieningen proberen de missie zo effectief mogelijk te voltooien.

Het hele verhaal speelt zich af op één gigantisch eiland, waar we een diversiteit aan omgevingen tegen zullen komen. De ene keer kunnen we dus op patrouille met de Humvees, maar soms is het handiger om met je hele squad in een chinook te stappen. Tevens is er voor ons de keuze uit een breed arsenaal aan wapens. Zoals je op de screenshots kunt zien zijn er bijvoorbeeld vol-automatische machinegeweren als de m249 ‘Saw’ en meer tactische wapens als de M4.

Al met al is Operation Flashpoint: Red River een game vol keuzemogelijkheden, wat precies aansluit op de verwachtingen die wij stellen aan de huidige generatie games. We verwachten meer nieuws over Operation Flashpoint begin volgend jaar.

[nggallery id=459]