Gedurende een AMA op Reddit met Ryan McArthur, Producer for Engagement & Core Gameplay voor Battlefield V, zijn er een aantal interessante details naar voren gekomen. Zo was er de vraag of cosmetische items uitgezet kunnen worden voor spelers, zodat bijvoorbeeld vijanden makkelijker te herkennen zijn. Verder kan het natuurlijk zo zijn dat je liever geen Fortnite-taferelen in Battlefield ziet, maar tevergeefs, je hebt het er maar mee te doen.

DICE laat weten dat ze geen plannen hebben om cosmetische items uit te zetten. Spelers die dus liever niet geconfronteerd worden met rare jassen, bionische armen, gekke pruiken of andere ongein, moeten niet bij Battlefield V zijn.

De cosmetische items lopen erg uiteen, zo kun je een helm kiezen, je gezicht aanpassen, je kleding, alsook gezichtsverf toepassen en visuele aanpassingen voor je wapens gebruiken.

Veel spelers vinden dit wellicht jammer, aangezien het de serieusheid van de oorlog en ook Battlefield als franchise onderuit haalt. Cosmetische items zijn echter straks de inkomstenbron voor EA, net zoals dit bakken met geld voor Fortnite oplevert.