In het tijdperk van de PlayStation 3 was Resistance één van de belangrijkste exclusieve franchises van Sony. In deze shooters van ontwikkelaar Insomniac Games namen spelers het op tegen de dodelijke Chimera.

In totaal kwamen er drie delen van Resistance uit voor de PS3. Deze werden allemaal erg goed ontvangen. Ook verscheen er een third-person game voor de PSP genaamd Resistance: Retribution. Het laatste dat we van de serie hebben gezien, was Resistance: Burning Skies, een deel voor de PlayStation Vita. Helaas wist deze game geen hoge ogen te gooien en sindsdien is het stil rondom de franchise.

Een logische vraag is nu of we in de toekomst een vierde deel in de Resistance-serie kunnen verwachten. Andere series van Insomniac Games maken immers wel hun comeback op de PlayStation 4. Zo zagen we eerder al Ratchet & Clank op de PS4 verschijnen en binnenkort wordt Spyro the Dragon nieuw leven ingeblazen met de Spyro Reignited Trilogy.

Het ziet er voorlopig echter niet naar uit dat ook Resistance terug gaat keren. James Stevenson, community director van Insomniac Games, heeft tegenover Finder namelijk aangegeven dat de studio momenteel geen plannen heeft voor Resistance 4. Hij sluit het echter ook niet uit. ‘Zeg nooit nooit’, aldus Stevenson.

“It feels like it’s a longshot to me. But I have learned over the years to never say never. I think there are a lot of people out there that have fond memories of a Resistance game from the PS3, but yeah, never say never, it’s just that we have no plans to make another Resistance game in the future.”

Het is overigens niet zo dat een nieuwe Resistance-game per se door Insomniac Games gemaakt hoeft te worden. Stevenson meldt namelijk dat de rechten van de serie in het bezit zijn van Sony. Er zou dus eventueel ook een andere studio aan de slag kunnen met een nieuw deel, mocht Sony dat willen.

Toch lijkt het erop dat we voorlopig geen nieuwe Resistance-game hoeven te verwachten. Zie jij een nieuw deel wel graag werkelijkheid worden?